Antena 3 CNN Economic Restaurantele, în colaps. 50.000 de angajaţi riscă să rămână şomeri, după ce jumătate din localuri sunt în pierdere

Restaurantele, în colaps. 50.000 de angajaţi riscă să rămână şomeri, după ce jumătate din localuri sunt în pierdere

Restaurantele, în colaps. 50.000 de angajaţi riscă să rămână şomeri, după ce jumătate din localuri sunt în pierdere
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    13 Noi 2012   •   08:28

Circa 50.000 de angajaţi ai restaurantelor din România riscă să-şi piardă locurile de muncă, după ce jumătate dintre localuri merg în pierdere, a atras atenţia preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismului Românesc, Mohammad Murad.

"Nu pot să spun câte restaurante sunt în insolvenţă la ora actuală, dar 50% dintre ele nu sunt pe profit, merg în pierdere. 50.000 de angajaţi nu este puţin. Prin comparaţie, vedem ce se întâmplă cu cei 3.000 de angajaţi ai Oltchim. Aici este vorba despre 50.000 de oameni", a spus Mohammad Murad.

Criza economică a închis în ultimii ani mii de afaceri, printre ele fiind şi restaurantele. Patronii care au ştiut să pună la cale un plan ingenios pentru a-şi salva afacerea sunt puţini.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Corina Martin, a confirmat situaţia intrării în insolvenţă a unor societăţi comerciale din turism, apreciind, însă, firească închiderea unora dintre acestea, în condiţiile competiţiei existente pe piaţă.

"Este adevărat că o parte dintre societăţile comerciale au intrat în insolvenţă, vorbim de restaurante sau hoteluri. Pe de o parte, este un lucru normal ca unele să reziste şi altele nu. Dar este momentul ca şi statul să facă ceva pentru această industrie, câtă vreme preţurile nu au mai fost majorate", susţine Martin.

Una dintre solicitările asociaţiilor şi patronatelor din turism de-a lungul anilor a fost scăderea TVA-ului la 9% pentru unităţile de alimentaţie publică.





×
Subiecte în articol: restaurante criza economica
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close