Antena 3 Economic ROBOR. Începe marea recalculare a ratelor

ROBOR. Începe marea recalculare a ratelor

de S.T.    |    17 Apr 2019   •   09:58
ROBOR. Începe marea recalculare a ratelor

ROBOR. Începe marea recalculare a ratelor. În mai puţin de două săptămâni, toate împrumuturile noi, în lei, vor fi stabilite în funcţie de indicele care înlocuieşte ROBOR.

ROBOR. Ratele ar putea scădea astfel considerabil. Apar însă şi modificări pe ultima sută de metri. Parlamentarii cer ca dobânzile să fie recalculate, fără costuri suplimentare, şi pentru românii care plătesc deja rate la creditele luate în ultimii ani.

ROBOR. Cine îşi va lua un credit de 50.000 de euro, pe 2 mai, va plăti o rată de 1.125 de lei, mai puţin cu 135 de lei faţă de o persoană care are deja un împrumut calculat la actualul Robor care a ajuns la 3,38%.

ROBOR. Noul indice s-ar putea aplica şi creditelor aflate în derulare. Până la o decizie finală în Parlament, doar românii care fac o cerere de refinanţare pot solicita ca ratele lor să fie calculate în funcţie de noul indice. Însă scrisoarea de refinanţare poate costa şi 500 de lei.

ROBOR. Până acum, băncile s-au opus propunerii de a aplica noul indice şi creditelor aflate în derulare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close