Antena 3 CNN Economic Românii care vor primi 1.400 de lei anul următor, ca ajutor din partea statului | Când se primește prima tranșă de bani pentru alimente

Românii care vor primi 1.400 de lei anul următor, ca ajutor din partea statului | Când se primește prima tranșă de bani pentru alimente

O categorie de români va primi, în 2023, ajutor de la stat în valoare de 1.400 de lei.

Românii care vor primi 1.400 de lei anul următor, ca ajutor din partea statului | Când se primește prima tranșă de bani pentru alimente
Sursa foto: Getty Images
de Vasile Marcu    |    17 Noi 2022   •   12:28

Românii cu venituri mici vor primi anul viitor de la stat 1.400 de lei. 700 de lei vor fi dedicați pentru facturile la energie. De asemenea, 250 de lei vor fi primiți o dată la două luni pentru achiziția de alimente.  

Liberalii vor ca românii vulnerabili să primească ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei. PNL confirmă că Guvernul va prelungi programul celor 50 de euro alocați bilunar și în anul 2023. 

Prima veste bună este pentru cei care primesc ajutorul alimentar de 50 de euro. Tranșa din ianuarie va fi plătită în luna decembrie, înainte de Crăciun. 

Ajutorul de 50 de euro va fi prelungit pentru tot anul viitor, nu doar până în vară. 

Guvernul lucrează deja la ordonanța de urgență pe care o va da în săptămânile următoare. 

În aceeași OUG vor fi trecute noi ajutoare pentru persoanele cu venituri reduse. 

Va fi introdus un ajutor de 700 de lei, ajutor sezonier pentru sărăcie energetică. Pentru acest ajutor, vârsta celor care îl vor primi va fi scăzută de la 65 la 60 de ani, ca sa cuprindă mai mulți oameni.  

Ajutorul din ianuarie va fi pentru iarna 2022. 

Alți 700 de lei vor fi dați în septembrie, înaintea sezonului rece, pentru aceleași persoane, pentru iarna viitoare. 

Guvernul pregătește și un ajutor pentru pensionari cu pensii de până în 2.000 de lei, ca o completare până la pragul de 5.000 de lei. 

×
Subiecte în articol: ajutor stat voucher
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close