Antena 3 CNN Economic Românii care vor primi sporuri de 30% din salariu. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Românii care vor primi sporuri de 30% din salariu. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea

O categorie mare de români se va bucura de sporuri de 30% din salariu, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea adoptată în septembrie.

Românii care vor primi sporuri de 30% din salariu. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea
Sursa foto: Klaus Iohannis/Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Oct 2023   •   10:00

Personalul medical care a avut dreptul la sporuri salariale în timpul pandemiei COVID, dar nu le-au fost acordate până acum, le vor primi curând, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege.

Şeful statului a promulgat proiectul elaborat și inițiat de UDMR, care remediază o lacună juridică, astfel încât personalul medical care a avut dreptul la sporuri salariale în timpul pandemiei va primi în curând aceste beneficii, care nu au fost acordate până acum.

"Inițiativa legislativă a UDMR a fost motivată de faptul că personalul medical care s-a implicat în lupta împotriva pandemiei COVID-19 a avut dreptul la un spor salarial de 30% pe durata stării de urgență și în următoarele trei luni, însă în multe cazuri acesta nu a fost plătit, deoarece legea nu specifica sursa de finanțare.

Am reușit să modificăm legea, astfel încât acest beneficiu să fie acoperit din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, astfel încât persoanele în cauză să primească cât mai curând beneficiile financiare cuvenite", a declarat Ladanyi Laszlo, deputat din județul Harghita și elaboratorul proiectului de lege, potrivit Mediafax.

Citeşte şiCresc pensiile: Câţi bani primesc în plus românii în funcţie de anul naşterii. Tabelul după vârstă, anul pensionării şi stagiul de cotizare

Inițiativa UDMR a fost adoptată de Parlament în luna septembrie și a fost promulgată miercuri de președintele Klaus Iohannis.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close