Antena 3 CNN Economic Românii ar putea primi noi vouchere pentru încălzirea locuinţei. Ministrul Mediului: "O finanțare printr-un tichet"

Românii ar putea primi noi vouchere pentru încălzirea locuinţei. Ministrul Mediului: "O finanțare printr-un tichet"

Românii ar putea beneficia de noi vouchere pentru încălzirea locuinţei, printr-un program pilot, a anunţat ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Românii ar putea primi noi vouchere pentru încălzirea locuinţei. Ministrul Mediului: "O finanțare printr-un tichet"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    15 Sep 2023   •   10:00

Oficialul vorbeşte de un proiect prin care sobele cu eficienţă scăzută, de 20%-25%, să fie înlocuite cu sobe mult mai eficiente.

Astfel, pentru schimbarea sobelor din case, românii ar putea primi vouchere de la stat.

"Am discutat cu colegii de la Administrația Fondului pentru Mediu și ne pregătim să inițiem un program pilot, prin care să scoatem acele sobe din casele românilor cu eficiență 20% sau 25%, acele sobe foarte vechi și să le înlocuim, acordând o finanțare ușoară, printr-un voucher, să le înlocuim cu sobe cu înaltă eficiență energetică, adică peste 90% eficiență. 

Asta va însemna nu doar un mediu mai curat în acele comunități, dar va însemna și o presiune mai mică pe fondul forestier, pentru că una e să arzi 10 milioane de metri cubi cu sobe cu o eficiență de 20% și alta e să arzi, să transformi în scrum mult mai puțin, având surse de încălzire de înaltă eficiență", a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, potrivit gov.ro.

×
Subiecte în articol: vouchere soba mircea fechet
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close