Antena 3 CNN Economic Românii care ar putea primi mai mulţi bani de la 1 iulie. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor pentru angajaţi

Românii care ar putea primi mai mulţi bani de la 1 iulie. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor pentru angajaţi

Românii ar putea primi bani mai mulţi din vară, la propunerea ministrului Finanţelor, Adrian Câciu. Propunerea se aplică pentru o categorie de persoane.

Românii care ar putea primi mai mulţi bani de la 1 iulie. Anunţul făcut de ministrul Finanţelor pentru angajaţi
Sursa foto: unsplash.com
de Georgiana Adam    |    26 Apr 2023   •   00:01

Este vorba despre tichetele de masă, în cazul cărora oficialii au propus majorarea lor, de la 30 de lei la 35 sau 40 de lei în cazul salariaţilor.

Dacă se va adopta, românii angajaţi pot primi tichete de masă majorate de la data de 1 iulie.

Propunerea a fost făcută la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, la care au participat membri ai Guvernului și reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor.

Acolo, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a prezentat propunerea de a se mări valoarea nominală a tichetelor de masă la 35 de lei sau la 40 de lei, după cum a transmis Guvernul la sfârșitul întâlnirii. 

"În cadrul reuniunii, s-au dezbătut propunerile organizațiilor sindicale de modificare și completare la Legii 367/2022 privind Dialogul Social. 

În urma discuțiilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ca până pe 15 mai, Consiliul de Dialog Social de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale să agreeze formula finală pentru viitorul cadru normativ", mai scrie în comunicatul Executivului.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat, la Palatul Victoria, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. 

Întâlnirea, la care alături de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, au mai participat reprezentanţi ai Guvernului, ai Confederaţiilor sindicale şi patronale, a avut loc în contextul modificărilor şi completărilor la Legea nr. 367/2022 privind dialogul social şi Legea nr. 53/2003 - Codul muncii precum şi a Ordinului pentru stabilirea valorii nominale a tichetelor de masă.

"Unul dintre subiectele discutate a fost cel care vizează valoarea tichetelor de masă. 

Propunerea Ministerului de Finanțe a fost aceea de a lua în analiză atât partea sindicală cât și partea patronală, posibilitatea ca să se poată produce în viitorul apropiat o ajustare a valorii tichetelor de masă. 

S-a discutat de valoarea actuală de 30 de lei și păstrarea ei, cât și despre posibilitatea creșterii tichetului de masă la 40 de lei/zi", a declarat Dumitru Costin, liderul BNS, după discuția cu premierul Nicolae Ciucă. 

În prezent, majorarea valorii tichetelor de masă este o intenţie a Guvernului, iar pentru a se putea aplica, măsura trebuie cuprinsă într-un proiect de act normativ, ce va trebui adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

×
Subiecte în articol: tichete de masa Adrian Câciu
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close