Antena 3 CNN Economic Ministrul Mediului: România va trebui să repornească temporar centralele termice pe cărbune

Ministrul Mediului: România va trebui să repornească temporar centralele termice pe cărbune

România va trebui să repornească, în regim de forţă majoră şi cu caracter temporar, şi centralele termice pe bază de cărbune, consideră ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ministrul Mediului: România va trebui să repornească temporar centralele termice pe cărbune
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Silvia Preda    |    09 Mar 2022   •   20:30

"Dincolo de distrugerile provocate de război, Europa se află și într-o criză energetică. Toate statele europene caută soluții pentru reducerea dependenței la importurile de gaze și țiței din Rusia. În acest context Romania va trebui să facă pași concreți, raționali în direcția asigurării independenței energetice.

Identificăm soluții ca toate capacitățile de producție să fie finalizate în regim de urgență. Anul acesta trebuie puse în funcțiune toate instalațiile care sunt aproape de finalizare. Majoritatea acestora sunt soluții bazate pe surse de energie regenerabilă.

Totuși, în regim de forță majoră și cu caracter temporar, va trebui să repornim și centralele termice pe bază de cărbune.

Această soluție țintește dobândirea independenței într-un termen cât mai scurt, doar până când se vor pune în funcțiune și își vor dovedi sustenabilitatea sistemele din surse regenerabile", a apreciat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

×
Subiecte în articol: centrale termice carbune Tanczos Barna
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close