Antena 3 CNN Economic România, îngropată în datorii de guvernele Orban și Cîțu: 44 miliarde de euro împrumutați într-un an

România, îngropată în datorii de guvernele Orban și Cîțu: 44 miliarde de euro împrumutați într-un an

România este îngropată în datorii. Datoria publică ajungând la 50% din PIB. Guvernele Orban și Cîțu au făcut împrumuturi de aproximativ 44 miliarde de euro, bani despre care nimeni nu știe pe ce au fost cheltuiți.

România, îngropată în datorii de guvernele Orban și Cîțu: 44 miliarde de euro împrumutați într-un an
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    19 Iul 2021   •   09:02

Datoria publică a României a ajuns la jumătate din PIB. La finalul lunii aprilie, datoria publică era de 526,6 miliarde de lei, adică peste 107 miliarde de euro.

Suma echivalează cu jumătate din PIB-ul estimat pentru anul în curs, mai exact, un procent de 49,9% din Produsul Intern Brut pe 2021.

Concret, Guvernul Cîţu a adăugat la datoria publică vreo 44 de miliarde de euro. La asta se vor mai adăuga încă 20 de miliarde de euro, prin PNRR. Adică, 1.300 de euro pe secundă. Unde s-au dus toţi aceşti bani?

Nu avem niciun raport pe aceste împrumuturi, nimeni nu ştie unde s-au dus toţi aceşti bani.

De fiecare dată, răspunsul a fost că s-au dus pe efectele pandemiei.

Analiştii economici spun că nu s-au făcut nici măcar investiţii, iar, potrivit legii, după 50% datorie publică din PIB, Guvernul e obligat să facă reduceri masive de chleutieli. Adică, intrăm în recesiune.

Reamintesc că România a avut anul trecut un deficit bugetar record, de 102 miliarde de lei.

Analiștii economici au mai spus că România are cea mai bună revenire economică din Uniunea Europeană, însă nu este o revenire sănătoasă și asta pentru că noi continuaăm să ne împrumutăm.

×
Subiecte în articol: datorii guvern
Parteneri
Liderul yoghin Gregorian Bivolaru, arestat în Franţa
x close