Antena 3 CNN Economic România împrumută 60 de milioane de euro. Pentru ce sunt banii

România împrumută 60 de milioane de euro. Pentru ce sunt banii

România împrumută 60 de milioane de euro. Pentru ce sunt banii
08 Dec 2016   •   18:21

România va încheia cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) un Acord de împrumut în valoare de 60 milioane euro, destinat sprijinirii Proiectului "Îmbunătăţirea serviciilor judiciare", informează un comunicat al Executivului remis, joi, AGERPRES. 

Executivul a aprobat, printr-un Memorandum, textul negociat al Acordului de împrumut, precum şi documentele aferente acestuia. 

"Împrumutul este destinat îmbunătăţirii funcţionării instanţelor şi a instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Justiţiei, precum şi a infrastructurii IT la nivel naţional, îmbunătăţirii activităţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (hardware si sistem de arhivare electronică), îmbunătăţirii activităţii parchetelor şi a infrastructurii informatice la nivelul Ministerului Public", se arată în comunicatul citat. 

Potrivit Guvernului, costul total estimat al proiectului este de 65 milioane euro, din care 60 milioane euro din împrumutul acordat de BIRD şi 5 milioane euro contribuţia părţii române, prin bugetul Ministerului Justiţiei, iar proiectul urmează să fie implementat în 6 ani. 

Împrumutul este acordat pe o perioadă de 10 ani, din care 6 ani perioada de graţie, la o dobândă egală cu rata EURIBOR la şase luni, plus marja variabilă. 

După semnarea de către părţi, Acordul de împrumut va fi supus ratificării, mai precizează Guvernul. 

×
Subiecte în articol: România imprumut
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close