Antena 3 CNN Economic România, în atenția investitorilor străini și un nou record istoric pentru Euro

România, în atenția investitorilor străini și un nou record istoric pentru Euro

Piaţa de capital a României a fost promovată la statutul de piaţă emergentă. Această decizie a fost catalogată de unii analişti drept un fel de intrare în UE a pieţei de capital româneşti.

România, în atenția investitorilor străini și un nou record istoric pentru Euro
Sursa foto: Agerpres
de Bianca Voinea    |    27 Sep 2020   •   10:00

Potenţialul este uriaş pentru ţara noastră, pentru că se anunţă deja investiţii de zeci de milioane de euro către emitenţi şi, mai mult decât atât, România are şansa să devină un hub strategic regional pentru toate pieţele financiare din sud-vestul Europei. Mai multe aflaţi din clipul video.

NOU RECORD ISTORIC PENTRU MONEDA EUROPEANĂ. DE CE CREŞTE EURO?

Euro a ajuns vineri la un nou maxim istoric şi va continua să crească, în defavoarea leului. Este ceea ce cred economiştii, care de altfel spun că această evoluţie este una normală, având în vedere că traversăm o criză.

De asemenea, evoluţia importurilor, a inflaţiei, a datoriei externe, dar şi mulţi alţi factori influenţează negativ puterea monedei naţionale. Ce impact are fiecare element în parte şi de ce creşte euro aflaţi din clipul video.

3 LUNI DE CREȘTERE PENTRU INDUSTRIE

Semne bune din economie în zona industrială, după 3 luni de creştere. Deşi comparativ cu lunile similare din 2019 cifrele sunt în scădere, însă analiştii sunt optimişti că încet, dar sigur producţia îşi revine.

Desigur însă este esenţială stimularea şi sprijinirea industriei, având în vedere că ea reprezintă mai bine de 20% din economia ţării. Mai multe aflaţi din clipul video.

×
Subiecte în articol: BizNews
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close