Antena 3 CNN Economic "România va produce izotopi medicali, speranţă pentru cancer, și va reporni producţia de apă grea" | Ministrul Energiei, anunţ pentru români

"România va produce izotopi medicali, speranţă pentru cancer, și va reporni producţia de apă grea" | Ministrul Energiei, anunţ pentru români

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat că România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, "speranţă pentru tratamentul cancerului", şi poate reporni producţia de apă grea la Drobeta-Turnu Severin.

"România va produce izotopi medicali, speranţă pentru cancer, și va reporni producţia de apă grea" | Ministrul Energiei, anunţ pentru români
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Raul Stef
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2023   •   11:39

Toate acestea sunt posibile după ce Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Ontario Power Generation (OPG), mai spune oficialul.

"Zi excelentă la OCDE şi veşti la fel de bune! România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, speranţă pentru tratamentul cancerului. Şi poate reporni producţia de apă grea la Drobeta-Turnu Severin. 

Ambele cu sprijin canadian: astăzi Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Ontario Power Generation (OPG) în acest sens, un pas strategic pentru refacerea ciclului nuclear integrat românesc. 

Acest demers, pe care l-am avut în vedere în cadrul vizitei oficiale la Ottawa de săptămâna trecută, devine realitate astăzi", a transmis Sebastian Burduja, joi seară, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că a avut întâlniri bilaterale la OCDE, în marja evenimentului dedicat sectorului nuclear, cu miniştrii omologi din Franţa, Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Ucraina, cu secretarul adjunct al energiei din SUA, precum şi cu directorul general al Agenţiei pentru Energie Nucleară a OCDE.

"Subiecte abordate: programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni, exemplu pentru întreaga regiune; pregătirea resursei umane în domeniul nuclear; promovarea tehnologiilor nucleare şi accesarea finanţărilor pentru marile proiecte. România este respectată în clubul statelor nucleare. 

Vom continua să ne străduim să dăm Europei şi lumii întregi standardul cel mai înalt de profesionalism", a conchis Sebastian Burduja.

Zi excelentă la OCDE și vești la fel de bune! România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, speranță...

Publicată de Sebastian Burduja pe Joi, 28 septembrie 2023

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close