Antena 3 CNN Economic "România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma" - Virgil Popescu, pledoarie pentru legea offshore

"România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma" - Virgil Popescu, pledoarie pentru legea offshore

Nu peste mult timp, România va produce mai mult gaz decât va consuma - este opinia optimistă a ministrului Energie, prezent marţi în Parlament la dezbaterea legii offshore.

"România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma" - Virgil Popescu, pledoarie pentru legea offshore
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Dima    |    17 Mai 2022   •   12:26

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi că, odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, România va produce destul gaz pentru a acoperi consumul din România, dar şi din alte ţări.

"Odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, statul român, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma. Avem timp până la sfârşitul anului 2026, 2027 să ne pregătim în aşa fel încât să consumăm cât mai mult şi vom deveni şi un furnizor de securitate energetică regională", a susţinut Virgil Popescu, la dezbaterea în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore.

Ministrul a mai menţionat că proiectul a fost iniţiat împreună cu liderii coaliţiei de guvernare.

"Este un proiect de lege care vrea să deblocheze investiţiile din Marea Neagră. Să nu uităm că legea care a fost aprobată în Parlament în anul 2018 practic a blocat investiţiile din Marea Neagră. (...) Acest proiect de lege vine să deblocheze, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost şi asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului roman ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a României", a explicat Virgil Popescu, citat de stiripesurse.ro.

Legea offshore a fost votată în Senat cu 91 de voturi „pentru” și 13 „împotrivă”, în urmă cu câteva zile, după dezbateri intense.

Forul decizional este Camera Deputaţilor. 

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu legea offshore
Parteneri
Data de la care românii vor putea călători fără viză în SUA!
x close