Antena 3 CNN Economic România va primi 1,4 miliarde de euro în plus prin PNRR pentru energie

România va primi 1,4 miliarde de euro în plus prin PNRR pentru energie

Parlamentarii europeni au votat, joi, o modificare în implementarea planurilor naționale de redresare şi reziliență din statele membre, în condițiile în care evoluțiile recente – criza din energie, inflație, războiul din Ucraina - nu mai corespund realității.

România va primi 1,4 miliarde de euro în plus prin PNRR pentru energie
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    10 Noi 2022   •   14:18

Printre modificări se numără alocarea a 1,4 miliarde de euro pentru România prin PNRR, granturi pentru investiții în energie.

„Fiecare euro disponibil trebuie folosit pentru a ataca criza energetică. Avem nevoie de această legislație acum. Prin noua legislație se pot acorda încă 200 de milioane de euro din mecanismul de redresare şi reziliență pentru energie, infrastructură energetică, regenerabile”, a spus Roberta Metsola, președinta Parlamentului European.

Este vorba de planul RePowerEU, o anexă a mecanismului european de redresare şi reziliență, baza PNRR-urilor țărilor membre. Modificările vor mai fi discutate în cadrul unor negocieri finale între Parlament şi Consiliu.

Toate elementele din PNRR rămân valabile şi pentru acest program, dar unele reforme şi proiecte din energie ar putea fi modificate. Principalul scop al programului este reducerea dependenței de energia rusească.

×
Subiecte în articol: PNRR energie
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close