x close

Românii fac împrumuturi peste împrumuturi. Mare atenție! Criza economică din 2008 a avut un scenariu similar cu ceea ce se întâmplă acum

de S.T.    |    25 Oct 2017   •   09:25
Românii fac împrumuturi peste împrumuturi. Mare atenție! Criza economică din 2008 a avut un scenariu similar cu ceea ce se întâmplă acum 534

Românii ignora creșterea Robor și continuă să ia credite mai mari decât la permit veniturile lunare.

Ultimele cifre furnizate de Banca Națională a României arată creşteri spectaculoase într-un singur an.

Cererea de creditare a crescut pe fondul salariilor mărite, însă analiştii trag un semnal de alarmă şi spun că totul e o bombă cu ceas care va exploda în viitorul apropiat.

Potrivit datelor de la BNR, din septembrie 2016 până în septembrie 2017, s-a înregistrat o creştere de 7,3% a creditelor contractate de români.

Criza economică din 2008 a avut un scenariu similar cu ceea ce se întâmplă acum: o euforie a consumului pe credit și un boom imobiliar.

Consumatorii români care contractaseră credite atunci au fost puși în fața unor creşteri uriaşe ale ratelor lunare pentru creditele în valută sau în imposibilitatea de a plăti creditele în lei pentru că fie şi-au pierdut locurile de muncă, fie le-au fost diminuate salariile.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati