Antena 3 CNN Economic Românii, la mare căutare printre angajatorii străini. Vezi aici unde, ce se caută şi care sunt salariile

Românii, la mare căutare printre angajatorii străini. Vezi aici unde, ce se caută şi care sunt salariile

Românii, la mare căutare printre angajatorii străini. Vezi aici unde, ce se caută şi care sunt salariile
Sursa foto: Foto: INTACT Images
01 Sep 2011   •   10:50

Românii sunt la mare căutare printre angajatorii străini.  În ţară, cei 700.000 de şomeri au la dispoziţie în medie 6.500 de locuri vacante. Numărul redus de posturi îi face să se orienteze aşadar către locurile de muncă din străinătate.

Ţări precum Marea Britanie, Italia, Danemarca, Germania şi Australia sunt printre destinaţiile cele mai generoase. Angajatorii din aceste zone au nevoie însă doar de personal calificat.

În Australia, de exemplu, unul dintre cele mai bine plătite posturi este cel de inginer mecanic. Salariile sunt în medie de 7.800 de euro. La fel de avantajoase sunt şi posturile de contabil, farmacist, stomatolog şi asistent medical. 

Danezii caută şoferi profesionişti. Salariile sunt cuprinse între 1.200 şi 1.400 de euro. Italienii pun la bătaie 300 de locuri pentru îngrijirea de persoane. În Marea Britanie există cerere pentru bucătari, patiseri sau cofetari români. Salariile sunt pe măsură: între 1.150 şi 2.300 de euro.

 




×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close