Antena 3 CNN Economic Românii pleacă tot mai des în vacanţe. Unde ne petrem concediul

Românii pleacă tot mai des în vacanţe. Unde ne petrem concediul

Românii pleacă tot mai des în vacanţe. Unde ne petrem concediul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Iun 2015   •   14:13

După un an de muncă, un concediu lung şi binemeritat este soluţia ideală. Asta spun din ce în ce mai mulţi români, în fiecare an. Apetitul conaţionalilor noştri pentru vacanţe a crescut văzând cu ochii în ultimii zece ani, dar şi bugetul alocat perioadei de odihnă departe de casă.

Jumătate dintre români îşi vor petrece concediul în ţară, însă numărul celor care aleg destinaţii turistice din străinătate este în continuă creştere şi chiar s-a triplat din 2004 până în 2014.

Totodată, numărul celor care preferă să stea acasa în perioada concediului s-a redus la jumătate, faţă de anul 2004.

Un studiu realizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism arată că românii acordă tot mai mulţi bani pentru bugetul de vacanţă. Anul trecut, doar 11% dintre români au pus deoparte sub 1.000 de lei pentru concediu.

Şi cei cu bugete mari şi foarte mari sunt tot mai mulţi. De patru ori mai mulţi români pleacă în concediu cu un buget mai mare de 2.000 lei, faţă de anul 2004, iar numărul celor cu un buget mai mare de 4000 lei s-a triplat.

Sunt cifre încurajatoare pentru turismul românesc, spun specialiştii în domeniu. Conform acestora, un rol important îl au şi programele de înscriere timpurie, care nu existau acum zece ani. 

×
Subiecte în articol: vacanţă concediu litoral
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close