Antena 3 CNN Economic Românii s-au arătat mai pesimişti la sfârşitul anului trecut privind starea economiei

Românii s-au arătat mai pesimişti la sfârşitul anului trecut privind starea economiei

Românii s-au arătat mai pesimişti la sfârşitul anului trecut privind starea economiei
Sursa foto: Foto:lebanontimes.com
de S.T.    |    27 Feb 2014   •   13:21

Românii s-au arătat mai pesimişti în trimestrul al patrulea al anului trecut în ceea ce priveşte starea economiei.

Potrivit datelor GfK, dorinţa de cumpărare este în urcare, în schimb aşteptările privind creşterea veniturilor sunt neschimbate faţă de cele trei luni anterioare.

"Dacă sfârşitul anului a venit cu semne bune pentru majoritatea ţărilor europene (în cazul aşteptărilor privind starea economiei - n.r.), România cunoaşte un uşor regres faţă de trimestrul al treilea din 2013, de la -12, la -14 puncte", se arată în studiul Climatul de consum în Europa, efectuat în 14 ţări europene de GfK, scrie Mediafax.

Având în vedere redresarea treptată înregistrată în Uniunea Europeană, speranţa consumatorilor români de a avea mai mulţi bani pentru cumpărături majore în lunile care urmează este şi ea în creştere. Cu toate că indicatorul dorinţei de cumpărare rămâne în mod clar negativ, la -12,1 puncte, spre sfârşitul anului se înregistra o tendinţă clar ascendentă.

În ceea ce priveşte aşteptările privind veniturile, GfK notează că în cazul României nu se poate vorbi despre o revenire, ci mai degrabă de o conservare a aşteptărilor privind veniturile - indicatorul a scăzut la -9, de la -8.

Potrivit studiului GfK, în Europa aşteptările consumatorilor privind starea economiei şi veniturile au crescut în aproape toate ţările, ambele fiind mai ridicate la sfârşitul lui 2013 decât în anul precedent.


×
Subiecte în articol: economie
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close