Antena 3 CNN Economic Rompetrol negociază cu statul român răscumpărarea acţiunilor

Rompetrol negociază cu statul român răscumpărarea acţiunilor

Rompetrol negociază cu statul român răscumpărarea acţiunilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Feb 2013   •   17:37

Rompetrol vrea să răscumpere anul acesta acţiunile deţinute de statul român la rafinăria Petromidia. Kazahii de la Kaz Munay Gas sunt dispuşi la negocierea unui preţ şi poartă deja discuţii cu Guvernul. Subiectul a fost prezentat în ediţia de sâmbătă a emisiunii Income, de la Antena 3.

Statul, prin Ministerul Economiei, deţine aproape 45% din acţiuni, în contul unei datorii de 570 de milioane de euro, şi a devenit acţionar la Rompetrol Rafinare, după ce obligaţiunile emise de Rompetrol în anul 2003 s-au convertit în acţiuni.

Rompetrol Group a investit 1,3 miliarde de dolari în ultimii 10 ani pentru a-şi creşte capacitatea anuală de producţie de la Petromidia. Investiţiile
grupului în România ar putea ajunge la 600-700 milioane de dolari, în următorii 7-10 ani.

Kazahii vor să investească 200 de milioane de dolari în extinderea reţelei de benzinării din România şi alte 100 de milioane pentru aducerea pe profit a rafinăriei Petromidia.

În următorii ani, Rompetrol vrea să deschidă 150 de noi benzinării în România şi alte 200 în Bulgaria, Georgia şi Republica Moldova.

De la momentul achiziţiei, în august 2007, investiţiile Kaz Munay Gas în Rompetrol au reprezentat aproximativ 4 miliarde de dolari, dintre care aproximativ 2 miliarde au fost investiţii directe în economia României.






×
Subiecte în articol: Rompetrol
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close