Antena 3 Economic Rubla, la un minim record faţă de dolar. Ce se întâmplă cu veniturile bugetare ale Rusiei

Rubla, la un minim record faţă de dolar. Ce se întâmplă cu veniturile bugetare ale Rusiei

de S.T.    |    20 Ian 2016   •   15:13
Rubla, la un minim record faţă de dolar. Ce se întâmplă cu veniturile bugetare ale Rusiei
Sursa foto: Foto: freeimages.com/Nauris Mozoleff

Rubla s-a depreciat miercuri cu 2,8%, la un minim record faţă de dolar, pe fondul declinului cotaţiilor petrolului, care erodează veniturile bugetare ale Rusiei într-o perioadă în care economia este în recesiune, transmite Bloomberg.

Moneda rusească s-a depreciat cu 2,8%, la 80,796 ruble pe unitate, depăşind un minim anterior, atins în decembrie 2014, în perioada de vârf a crizei financiare din ţară.

Preţul petrolului Brent se îndreaptă miercuri spre cel mai scăzut nivel după noiembrie 2003, din cauza ofertei excesive din piaţă.

Rubla s-a depreciat în această lună mai mult decât oricare altă monedă, cu 9%, în timp ce preţul petrolului Brent a scăzut cu 25%.

În aceste condiţii, veniturile Rusiei generate de fiecare baril de petrol vândut sunt la cel mai redus nivel din 2010, guvernul fiind obligat să ia în considerare măsuri de austeritate pentru a evita epuizarea fondului de rezervă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close