Rubla, la un minim record faţă de dolar. Ce se întâmplă cu veniturile bugetare ale Rusiei

de S.T.    |    20 Ian 2016   •   15:13
Rubla, la un minim record faţă de dolar. Ce se întâmplă cu veniturile bugetare ale Rusiei Foto: freeimages.com/Nauris Mozoleff

Rubla s-a depreciat miercuri cu 2,8%, la un minim record faţă de dolar, pe fondul declinului cotaţiilor petrolului, care erodează veniturile bugetare ale Rusiei într-o perioadă în care economia este în recesiune, transmite Bloomberg.

Moneda rusească s-a depreciat cu 2,8%, la 80,796 ruble pe unitate, depăşind un minim anterior, atins în decembrie 2014, în perioada de vârf a crizei financiare din ţară.

Preţul petrolului Brent se îndreaptă miercuri spre cel mai scăzut nivel după noiembrie 2003, din cauza ofertei excesive din piaţă.

Rubla s-a depreciat în această lună mai mult decât oricare altă monedă, cu 9%, în timp ce preţul petrolului Brent a scăzut cu 25%.

În aceste condiţii, veniturile Rusiei generate de fiecare baril de petrol vândut sunt la cel mai redus nivel din 2010, guvernul fiind obligat să ia în considerare măsuri de austeritate pentru a evita epuizarea fondului de rezervă.

x close