Antena 3 CNN Economic S-a lansat platforma prin care se pot accesa 46 de miliarde pentru marile proiecte din România. Anunțul lui Marcel Boloș

S-a lansat platforma prin care se pot accesa 46 de miliarde pentru marile proiecte din România. Anunțul lui Marcel Boloș

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat lansarea platformei prin care vor fi accesate cele 46 miliarde pentru marile proiecte de investiții din următorii ani.

S-a lansat platforma prin care se pot accesa 46 de miliarde pentru marile proiecte din România. Anunțul lui Marcel Boloș
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    16 Mai 2023   •   17:39

"Am promis că pe 16 mai lansăm platforma prin care vom obține cele 46 miliarde pentru marile proiecte de investiții din următorii ani. Ei bine, astăzi găsiți pe site-ul Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene noul sistem informatic, unde primele module sunt deja accesibile.", a anunțat Marcel Boloș.

"România este într-un moment foarte important, cu un buget care este aproape dublu faţă de ceea ce a adus perioada de programare 2014-2020, dar şi faţă de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Buget care înseamnă drumuri noi, școli și spitale dotate la cele mai înalte standarde și o viață mai bună pentru cei vulnerabili", a scris pe Facebook Marcel Boloș.

Citește și: Agricultorii români, acces mai facil la bani pentru problemele cu care se confruntă

Acesta susține că finalizarea sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+ care stă la baza gestionării fiecărui cent din banii europeni de care dispunem era vitală.

"Îmbunătățirea funcționalităților platformei față de cea veche, prin automatizarea anumitor acțiuni în diversele etape din ciclul de viață al programului/proiectelor, va însemna pentru cei care accesează bani europeni eficientizarea și accelerarea procesului de implementare a proiectelor", a transmis ministrul.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close