Antena 3 CNN Economic Supermarketurile din România, în pericol de a se închide

Supermarketurile din România, în pericol de a se închide

Supermarketurile din România, în pericol de a se închide
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    07 Iun 2016   •   00:05

Reprezentanții marilor lanţuri de magazine din România susţin că, dacă legea care care obligă retailerii să comercializeze 51% produse româneşti și eliminarea ”taxei la raft” va fi votată de parlamentari, aceștia și-ar putea închide afacerile de la noi din țară, potrivit Libertatea.ro.

„Această lege duce la subminarea marilor lanţuri de magazine. Dacă va intra în vigoare va crea un mediu ostil, poate conduce la suspendarea licenţei de funcţionare a unei reţele, iar în final poate conduce la închiderea unor magazine. Retailerii pot lua decizia închiderii operaţiunilor”, spune George Bădescu, director executiv Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Potrivit legii, comercianţii de produse alimentare au obligaţia ca pentru carne, legume şi fructe să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% corespunzător fiecărei categorii, provenite din lanţul alimentar scurt, aşa cum este definit în Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene. Miercuri, actul normativ ar urma să intre la vot final în Camera Deputaților, care este și forul decizional. 
 

×
Subiecte în articol: Supermarket supermarketuri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close