Antena 3 CNN Economic Ce salarii sunt la Ikea Timişoara şi de ce nu găseşte firma angajaţi

Ce salarii sunt la Ikea Timişoara şi de ce nu găseşte firma angajaţi

Motivul pentru care Ikea Timişoara nu găseşte angajaţi este deficitul de forță de muncă, mai ales când vine vorba de angajați necalificați pentru munca în depozit. 

Ce salarii sunt la Ikea Timişoara şi de ce nu găseşte firma angajaţi
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2023   •   13:57

Salariul ar putea fi o cauză a dezinteresului posibililor angajați, deși compania spune că oferă venituri atractive. Ikea nu deconspiră oficial sumele propuse, însă cei care au fost la interviuri au făcut publice ofertele primite.

În general, după spusele acestora, se oferă un salariu net de 2.000 de lei, la care se adaugă tichete de masă în valoarea de 20 de lei pe zi, precum și bani pentru transport, adică 150 de lei pe lună.

La un calcul simplu, dacă socotim că avem în medie 21 de zile lucrătoare, reise un total de 2.570 de lei pe lună, incluzând și banii pentru transport, pentru că firma nu asigură așa ceva, iar magazinul nu se află într-o zonă foarte accesibilă în Timișoara.

Dacă facem o comparație cu veniturile românilor, trebuie să spunem că în anul 2023 salariul minim pe economie a crescut la 3.000 de lei brut. 

Cu scutirea de taxe de 200 de lei din salariul minim, angajatul trebuie să primească, în mână, un salariu de 1.898 lei net. 

Așadar, firma oferă cu 100 de lei peste salariul minim pe economie, în condițiile în care se lucrează în ture și se pierde timp îndelung cu deplasarea la serviciu. 

Dacă raportăm la venitul mediu, care în România este de 4.008 lei, salariul de la Ikea ar însemna jumătate, potrivit ziarultimisoara.ro.
 

×
Subiecte în articol: salariu ikea salarii la Ikea
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close