Antena 3 CNN Economic Sporuri, beneficii și salarii mai mari pentru o categorie de români! Klaus Iohannis a promulgat legea

Sporuri, beneficii și salarii mai mari pentru o categorie de români! Klaus Iohannis a promulgat legea

Creșteri de salarii pentru o categorie de români. Legea se aplică începând de astăzi.

Sporuri, beneficii și salarii mai mari pentru o categorie de români! Klaus Iohannis a promulgat legea
Sursa foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    11 Dec 2023   •   20:00

Legea care stabilește condițiile pentru membrii Consiliului de Administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și beneficii pentru personalul din sistemul medicinei de urgență a fost promulgată, luni, de președintele Klaus Iohannis. 

Potrivit actului normativ, în situațiile de risc epidemiologic și biologic, personalul care ocupă funcții de conducere în cadrul Institutului Național de Sănătate Publică beneficiază de un spor de 30% din salariul de bază. 

Munca prestată de către personalul Centrului operativ pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Sănătății, în vederea asigurării permanenței activității operaționale în regim 24/7, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul programului normal de lucru, se plătește cu un spor de până la 100% din salariul de bază al funcției îndeplinite, aflat în plată. 

Munca astfel prestată și plătită nu se compensează și cu timp liber corespunzător, arată actul normativ, potrivit Agerpres.  

Membrii Consiliului de administrație al CNAS beneficiază de o indemnizație lunară de 15% din indemnizația președintelui CNAS, în condițiile prezenței efective la ședințele Consiliului de administrație, proporțional cu numărul de reuniuni la care participă efectiv și cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcționare și de capital prevăzute de lege. 

Pot face parte din Consiliul de administrație al CNAS doar persoanele care fac dovada îndeplinirii cumulative a următoarelor condiții: să fie absolvenți de studii superioare finalizate cu diplomă de licență și să aibă, la data numirii, cel puțin cinci ani de experiență profesională într-unul din următoarele domenii: medicină, farmacie, drept, economie sau management. 

Mandatul membrilor Consiliilor de administrație ale Caselor de asigurări este de patru ani. Membrii Consiliilor de administrație ale Caselor de asigurări beneficiază de o indemnizație lunară de 10% din salariul funcției de director general al Casei de asigurări respective, în condițiile prezenței efective la ședințele CA, proporțional cu numărul de reuniuni la care participă efectiv și cu încadrarea în cheltuielile de administrare, funcționare și de capital prevăzute de lege. 

×
Subiecte în articol: CNAS salarii Klaus Iohannis
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close