Antena 3 CNN Economic Salariile profesorilor, poliţiştilor şi cadrelor medicale cresc cu până la 200 de lei

Salariile profesorilor, poliţiştilor şi cadrelor medicale cresc cu până la 200 de lei

Salariile profesorilor, poliţiştilor şi cadrelor medicale se măresc cu 100-200 de lei, de la 1 ianuarie 2022, a anunţat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Salariile profesorilor, poliţiştilor şi cadrelor medicale cresc cu până la 200 de lei
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Dec 2021   •   09:34

Decizia de creştere a acestor salarii cu 8% vine după ce Ministerul de Finanțer a modificat proiectul de ordonanță care inițial îngheța veniturile cadrelor didactice.

"Prin excepție de la alin. (1), pentru personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, personalul didactic de conducere şi personalul de îndrumare şi control din învăţământ, începând cu data de 1 ianuarie 2022 salariile de bază se majorează cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare pentru anul 2022 şi cele din luna decembrie 2021", se arată în Ordonanţa de Urgenţă.

"Astăzi avem pe masa de lucru Ordonanţa de Urgenţă privind principalele măsuri bugetare şi proiectul de lege privind plafoanele de cheltuieli.

Din discuţiile pe care le-am avut şi dezbaterile la nivelul fiecărui minister, a reieşit angajamentul ferm al Guvernului României pentru a pregăti şi elabora un buget echilibrat şi responsabil, fundamentat pe mai multe coordonate: protejarea veniturilor populaţiei şi sprijinirea persoanelor cu venituri mici sau ce aparţin unor categorii vulnerabile care au cea mai mare nevoie de susţinere", a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: salarii profesori politisti Nicolae Ciucă
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close