Antena 3 CNN Economic Salariul pe care îl are un șofer de autobuz sau un vatman STB. Câştigă mai mult decât un medic rezident sau un farmacist

Salariul pe care îl are un șofer de autobuz sau un vatman STB. Câştigă mai mult decât un medic rezident sau un farmacist

Reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti au negociat începând cu data de 18 iulie noile clauze din viitorul contract colectiv de muncă, clauze pe care sindicatul reprezentativ din cadrul societăţii şi le dorea implementate. 

Salariul pe care îl are un șofer de autobuz sau un vatman STB. Câştigă mai mult decât un medic rezident sau un farmacist
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    06 Sep 2023   •   08:46

Sindicaliştii au cerut condiţii mai bune de muncă, salarii mai mari şi sporuri suplimentare pentru vatmanii care lucrează acum pe noile tramvaie care sunt mai lungi. 

În replică, directorul susţine că de sporuri suplimentare nu poate fi vorba în contextul în care pregătirea vatmanilor este aceeaşi. 

Nici majorarea salariilor nu poate fi luată în calcul, deoarece societatea nu şi-ar permite din punct de vedere financiar. 

Totodată, directorul a mai precizat faptul că un şofer de autobuz sau un vatman câştigă peste 1.000 de euro, mai exact 6.600 de lei. 

Prin comparaţie, un medic rezident câştigă în primii ani 5.700-6.100 lei, iar un farmacist, cel mult 5315 lei.

Sindicaliştii au mai cerut majorarea numărului de zile de concediu cu două zile pentru fiecare categorie de personal, tichete sociale mărite, tichete de masă mărite. 

La începutul acestui an a mai existat un protest spontan în cadrul STB. 

Timp de o săptămână, Bucureştiul nu a mai avut transport public de suprafaţă, iar rezultatele au fost dezastruoase de ambele părţi.

×
Subiecte în articol: salariu sofer de autobuz vatman
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close