Antena 3 CNN Economic Salariul unui șofer de TIR în România, în 2024. Este unul dintre locurile de muncă cele mai bine plătite

Salariul unui șofer de TIR în România, în 2024. Este unul dintre locurile de muncă cele mai bine plătite

Unul dintre locurile de muncă foarte bine plătite în România, în anul 2024, este cel al unui șofer de TIR.

Salariul unui șofer de TIR în România, în 2024. Este unul dintre locurile de muncă cele mai bine plătite
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    09 Ian 2024   •   06:00

Potrivit anunțurilor publicate pe platforma online eJobs la începutul lui ianuare 2024, un șofer de TIR, categoria E, poate câștiga până la 8.000 lei net pe lună.

Astfel, o companie din industria transporturilor care angajează șoferi în apropiere de București, în Ciorogârla, oferă un salariu net lunar cuprins între sumele de 6.000 și 8.000 de lei. 

Un șofer categoria D, care activează pentru o companie din industria transporturilor cu sediul în orașul Roman, câștigă lunar mai puțin, o sumă între 3.500 și 5.500 lei net, potrivit informațiilor publicate în cadrul unor anunțuri de pe platforma eJobs.

"În ceea ce-i priveşte pe şoferi, plaja salarială este foarte largă şi depinde de program, de timpul de autovehicul condus şi, desigur, de distanţele pe care trebuie să le parcurgă.

Astfel, salariul unui şofer de camion urcă la o medie de aproape 3.800 de lei pe lună, iar cel a unui şofer de TIR pe curse internaţionale poate depăşi 13.000 – 14.000 de lei", spunea Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, în urmă cu ceva vreme, potrivit gandul.ro.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close