Antena 3 CNN Economic Salariul minim pe economie nu mai creşte anul acesta

Salariul minim pe economie nu mai creşte anul acesta

Salariul minim pe economie nu mai creşte anul acesta
23 Noi 2018   •   15:43

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat vineri, după şedinţa de Guvern, că majortarea salariului minim pe economie va avea loc în 2019 şi nu de la 1 decembrie 2018, cum se preconiza iniţial.

Salariul minim brut nu va crește de la 1 decembrie, ci, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, a anunţat ministrul Finanţelor.

„Sigur va fi prinsă în ceea ce facem anul viitor ca și buget, în schimb nu o să pot să vă spun eu astăzi, trebuie să fie o decizie a Guvernului vizavi de data la care salariul minim se va aplica în România. E o discuție cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca și principiu și corect e corect ca în timpul jocului regulile să fie schimbate cât mai puțin și invocând mereu acea predictibilitate pe care trebuie să o respectăm, trebuie să arătăm mediului de afaceri că suntem un partener serios și care sprijină această zonă a economiei”, a spus Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă salariul minim se va majora cel mai probabil de la 1 ianuarie, ministrul a spus „categoric”.

La începutul lunii noiembrie, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu a declarat că „Nu este niciun blocaj, noi am avut în plan să o facem din noiembrie, sindicatele ne-au certat, noi ieșisem cu 2.050, ni s-a atras atenția că trebuie să fie 2.080. Am avut în plan să o facem în noiembrie, am avut un protest din partea patronatelor la care ne așteptam, am hotărât să facem și testul IMM. Pe siteul Ministerului IMM se pune un chestionar la care trebuie să răspundă firmele mici și mijloci. Vom aplica de la 1 decembrie”.

Citește și: Ministrul Muncii, despre salariul minim pe economie: Se aplică de la 1 decembrie

 

×
Subiecte în articol: teodorovici
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close