Antena 3 CNN Economic Cele mai scumpe sărbători de Paște, prețul legumelor a explodat în piețe. Ce spun producătorii

Cele mai scumpe sărbători de Paște, prețul legumelor a explodat în piețe. Ce spun producătorii

Prețul legumelor a explodat în piețe, iar specialiștii spun că vom avea parte de cele mai scumpe sărbători de Paște din ultimii ani.

Cele mai scumpe sărbători de Paște, prețul legumelor a explodat în piețe. Ce spun producătorii
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2023   •   12:17

Anul acesta, masa de Paște va fi un lux pentru mulți români, deoarece prețurile produselor vândute în piețe sunt din ce în ce mai mari.

Pe de altă parte, producătorii susțin că, anul acesta, au fost nevoiți să ceară mai puțini bani pe marfa livrată și nu își pot explica prețurile uriașe pe care le au legumele în piețe.

"Față de anul 2022, noi, ca producători, am livrat marfa cu zece bani mai ieftin. Cu toate acestea, nu ne putem explica prețul mare pe care îl au produsele când ajung la consumatori", a spus Barbu Nicușor, producător.

În plus, producătorii afirmă că prețul combustibilului și cel al energiei i-a afectat considerabil, iar costurile de producție s-au dublat.

Citește și: Românii pierd sute de lei lunar din salariu, din cauza inflației

"Comparativ cu anul 2022, prețurile de producție s-au dublat. Zi de zi investim și cheltuim atât pentru producție, cât și pentru livrarea produselor. Prețul legumelor este dictat în funcție de cerere și ofertă", a ma adăugat producătorul.

Specialiștii susțin că majorările vor continua și în următoarele săptămâni, în ciuda faptului că, prețurile stabilite de producători sunt mult mai mici decât cele pe care le găsim în piețe.

×
Subiecte în articol: legume producatori creştere preţuri piete
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close