Saxo Bank: Putem vedea ”o baie de sânge” în Mexic

09 Noi 2016   •   12:41
Saxo Bank: Putem vedea ”o baie de sânge” în Mexic Foto: Pixabay

Rezultatul alegerilor din Statele Unite ale Americii va duce la o reluare a efectului Brexit în pieţe, fiind posibilă o "baie de sânge" pe piaţa mexicană de acţiuni, consideră Peter Garnry, head of equity strategy la Saxo Bank. 

"Vom vedea o reluare a efectului Brexit în pieţe, azi (miercuri n.r). Asia Pacific este deja mai jos cu 3,4%. Instrumentele pe Asia Pacific se ţin mai bine decât era de aşteptat. Ne putem aştepta la o baie de sânge pe piaţa mexicană de acţiuni", afirmă Peter Garnry. 

În opinia lui Ole Hansen, head of commodity strategy la Saxo Bank, politicile pro-petrol ale lui Donald Trump ar putea determina revigorarea producţiei petroliere în SUA, în timp ce John J Hardy, head of FX strategy, Saxo Bank consideră că "sună ceasul şi pentru plecarea lui Janet Yellen de la cârma Rezervei Federale". 

De asemenea, potrivit lui Steen Jakobsen, economist şef şi CIO, Saxo Bank, va începe un proces de anti-globalizare, declanşat de maturizarea "generaţiei Zidului de la Berlin". 

"Sunt în Rusia, unde nimeni nu pare surprins de victoria lui Trump. Nu e vorba de Trump care învinge, ci de Clinton care pierde din nou. Începe un proces de anti-globalizare, declanşat de maturizarea 'generaţiei Zidului de la Berlin'. Oamenii nu au mai putut trăi încă 8 ani fără nicio schimbare. Votul popular din SUA a decis în favoarea lui Trump. Ne pregătim de schimbări majore în peisajul global politic. Probabilitatea unei creşteri de dobândă Fed scade, în acest moment", s spus Jakobsen. 

Republicanul populist Donald Trump, lipsit de orice experienţă politică, a câştigat alegerile prezidenţiale desfăşurate marţi în Statele Unite ale Americii, declanşând un seism politic fără precedent care aruncă SUA şi lumea în incertitudine, notează miercuri France Presse. 

Sursă: Agerpres
x close