Antena 3 CNN Economic Se schimbă din nou impozitul pe case | Cu cât am putea plăti mai mult de la 1 ianuarie 2023

Se schimbă din nou impozitul pe case | Cu cât am putea plăti mai mult de la 1 ianuarie 2023

Românii ar putea scăpa de majorarea impozitelor cu 50%. După scandalul uriaș din Senat, liderii coaliției au decis să schimbe ordonanța în Camera Deputaţilor.

de Andreea Ştefan    |    24 Oct 2022   •   16:42

După ce la Senat s-a adoptat acel amendament cu scandal, prin care impozitele pe locuințe cresc cu pana la 50% de la 1 ianuarie 2023, acum, coaliția ia în calcul să schimbe OUG la Camera Deputaților.

Prin forma adoptată la Senat, crește baza de impozitare cu 50%, adică de la 1.086 de lei la 1.500 de lei, iar cota de impozitare rămâne între 0,08 și 0,2.

Această formă îi nemulțumește pe primari, care nu vor sa își asume o creștere a impozitelor, ci vor ca decizia să vină de la centru.

Potrivit surselor din coaliție, este foarte posibil să fie schimbat amendamentul la Camera Deputaților și sunt luate în calcul mai multe variante.

Ar putea, de exemplu, să nu mai crească baza de impozitare, ci să crească doar coeficientul, sa fie 0,1.

Mai există și varianta să crească atât baza de impozitare, cât și cota de impozitare, ceea ce ar însemna o creștere foarte mare a impozitelor.

Rămâne de văzut ce decizie va fi luată până la urmă în coaliție și pe care dintre variante se va merge, însă, din ce spun sursele, nu va fi o creștere de 50%, ci una mai mică, de cel puțin 16%, pentru că așa ne-am asumat prin PNRR.

×
Subiecte în articol: impozit casa
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close