Antena 3 CNN Economic Schimbare majoră în cazul patronilor care nu plătesc contribuțiile angajaților. Controalele vor începe de la 1 martie

Schimbare majoră în cazul patronilor care nu plătesc contribuțiile angajaților. Controalele vor începe de la 1 martie

Schimbare majoră în cazul patronilor care nu plătesc contribuțiile fiscale ale angajaților. Aceștia vor primi amenzi usturătoare, nu vor mai fi pasibili de închisoare dacă și statul are datorii la ei sau dacă au de primit creanțe de la alte firme.

Schimbare majoră în cazul patronilor care nu plătesc contribuțiile angajaților. Controalele vor începe de la 1 martie
Sursa foto: Pixabay
de Andreea Ştefan    |    18 Feb 2022   •   13:05

Dacă patronii nu sunt rău intenționați, aceștia nu mai riscă să se aleagă cu dosar penal, potrivit OUG pusă în debatere publică pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Asta înseamnă că patronii care au de recuperat datorii de la alte firme sau de la stat, nu mai riscă să facă închisoare între 1 și 5 ani dacă nu plătesc contribuțiile și impozitele angajaților.

Controalele vor începe de la 1 martie

De la 1 martie, în urma unor modificări legislative adoptate la finalul anului trecut, fapta de reţinere şi nevirare la bugetul de stat a unor contribuţii, taxe şi impozite va fi faptă penală.

Patronii care întârzie mai mult de 60 de zile plata contribuțiilor sociale pentru angajațîi lor riscă dosar penal.

Cei care datorează mai puțin de 100.000 de euro și plătesc în final banii se vor alege cu o amendă.

Daca suma depășește 100.000 de euro și banii nu sunt însă recuperați de autorități și se dovedește că angajatorul avea banii în conturi, acestora li se va întocmi dosar penal și riscă pedeapsa cu închisoarea între 1 și 5 ani.

×
Subiecte în articol: contribuţii angajatori ANAF
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close