Antena 3 CNN Economic Schimbări la contractele de muncă part-time. Proiectul a trecut tacit de Senat

Schimbări la contractele de muncă part-time. Proiectul a trecut tacit de Senat

Munca part-time ar putea să fie din nou impozitată pentru numărul de ore respectiv, nu cum este în prezent, motiv care a dus la dispute în coaliția de guvernare.

de Alina Tănase    |    04 Mai 2023   •   10:38

Proiectul amintit a trecut tacit de Senat. 

Acest proiect de lege, depus de mai mulți parlamentari ai Partidului Național Liberal, agită apele pentru că a trecut tacit de Senat, deși nu există un acord în coaliția de guvernare pentru o astfel de măsură. 

Inițiatorii proiectului spun că prin acest proiect de lege s-ar stopa supraimpozitarea muncii part-time. 

Mai exact, în acest moment, contractele part-time sunt impozitate la nivel de opt ore, după modificările făcute anul trecut, chiar dacă sunt contracte pentru două sau patru ore. 

Citeşte şiDocumentul oficial de pe masa lui Nicolae Ciucă: variantele de impozit progresiv pe salarii, propuse de FMI şi Banca Mondială | Reacţia lui Marius Budăi

Prin acest proiect care a trecut de Senat, contractele part-time ar urma să fie din nou impozitate la nivelul de ore la care sunt făcute. Spre exemplu, cei care au contracte de patru ore să plătească impozite pentru patru ore.

Acest proiect a trecut de comisiile din Senat, deși reprezentanții Partidului Social Democrat s-au abținut la vot.

Totuși, proiectul a trecut tacit şi de plenul Senatului, însă urmează să ajungă la Camera Deputaților, care este cameră decizională. 

Rămâne de văzut dacă cei din coaliție se vor pune de acord pentru această măsură sau proiectul va fi respins la Camera Deputaților. 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close