Antena 3 CNN Economic Schimbări importante pentru şoferii români. Guvernul a modificat de curând ordonanța | Conducătorii auto vor scoate mai mulţi bani din buzunar

Schimbări importante pentru şoferii români. Guvernul a modificat de curând ordonanța | Conducătorii auto vor scoate mai mulţi bani din buzunar

Şoferii români care vor rămâne blocaţi pe drumurile închise temporar vor fi obligaţi să suporte chiar ei cheltuielile pentru intervenții.

Schimbări importante pentru şoferii români. Guvernul a modificat de curând ordonanța | Conducătorii auto vor scoate mai mulţi bani din buzunar
Sursa foto: Profimedia Images
de Adriana Drăghici    |    04 Sep 2023   •   00:00

Guvernul a modificat de curând ordonanța privind regimul drumurilor pentru a-i descuraja pe șoferii indisciplinați care nu respectă restricțiile de circulație impuse pe drumurile închise temporar. 

Astfel, conducătorii auto care pătrund pe astfel de sectoare și rămân blocați sau produc accidente de circulație vor fi nevoiți să suporte cheltuiala echipei de intervenție. 

Aceleași prevederi se aplică și în cazul în care se produc accidente de circulație pe astfel de drumuri de către șoferii ale căror autovehicule nu sunt dotate cu anvelope de iarnă în situația în care sectorul de drum impune acest lucru.

La fel se va întâmpla şi în cazul șoferilor ale căror vehicule depășesc masa maximă totală autorizată pe un anumit sector de drum.

În aceste situaţii, conducătorul auto va primi un proces-verbal acasă, după care, în termen de 15 zile, este nevoit să achite suma pentru costul intervenției.

×
Subiecte în articol: şoferi drumuri inchise accident
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close