Antena 3 CNN Economic Se scumpesc asigurările obligatorii pentru locuinţe. Vor exista două categorii de prețuri, în funcție de tipul materialelor din care sunt construite

Se scumpesc asigurările obligatorii pentru locuinţe. Vor exista două categorii de prețuri, în funcție de tipul materialelor din care sunt construite

Din 11 noiembrie, românii vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie pentru locuinţe. 

Se scumpesc asigurările obligatorii pentru locuinţe. Vor exista două categorii de prețuri, în funcție de tipul materialelor din care sunt construite
Sursa foto: Hepta | MMA / MMA2
de Ioana Ciobanu    |    06 Noi 2023   •   12:05

Poliţa PAD ne asigură împotriva inundaţiilor, alunecărilor de teren şi cutremurelor. Potrivit noii legi, vor exista două categorii de prețuri, în funcție de tipul materialelor din care sunt construite.

Începând din această săptămână, românii vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie pentru locuinţe. Toate acestea, pentru că pentru polița de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD) se va aplica o nouă lege.

Potrivit acestei noi legi, vor exista două categorii de prețuri, în funcție de tipul materialelor din care sunt construite locuinţele. 

În primul rând, crește prețul pentru locuințele care sunt construite din materiale rezistente, de exemplu din beton sau cărămidă. Dacă acum costă 100 lei o astfel de poliță pe an, din 11 noiembrie va fi 130 de lei. 

Pe de altă parte, pentru locuințele care sunt construite din materiale mai puțin rezistente, de exemplu din chirpici, prețul nu va crește. Rămâne 50 de lei, chiar dacă aceste case sunt și cele mai vulnerabile în cazul unui dezastru natural.

În ceea ce priveşte despăgubirile în cazul unui dezastru, pentru o locuinţă din materiale rezistente, aceasta ajunge la 100.000 de lei.

Deşi proprietarii de locuințe din România sunt obligați prin lege să-și asigure casele împotriva a trei riscuri de dezastre naturale - cutremur, inundații și alunecări de teren - doar 1 din 5 locuinţe sunt asigurate.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close