Antena 3 CNN Economic Preţurile alimentelor au explodat în pandemie, iar economiştii prevăd noi scumpiri 

Preţurile alimentelor au explodat în pandemie, iar economiştii prevăd noi scumpiri 

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 10:26 09 Mai 2020 Modificat la 10:26 09 Mai 2020
o_1e7s595h21qfv1i4j1vfa13jh1a97b.jpg
Sursa foto: Hepta

Cel mai mult s-au scumpit carnea, legumele şi fructele, potrivit datelor prezentate sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3.

Astfel, carnea de porc s-a scumpit în primele luni ale anului cu 16%, iar cartofii cu 12%, faţă de luna decembrie.

Preţul fructelor a crescut cu 5% în martie, însă caise se vând cu 20 de lei kilogramul, iar piersicile cu 15-17 lei, în pieţe.

Mult s-au scumpit şi mezelurile, pentru care plătim cu 17% mai mult faţă de anul trecut.

În plus, specialiştii economişti francezi estimează că preţurile ar urma să mai crească şi în perioada următoare.

Preţurile alimentelor au explodat în pandemie

Ştiri video recomandate
×

Fanatik

Antena Sport

Observator News

Parteneri
x close