Antena 3 CNN Economic Scumpiri în lanţ. Nu o spun televiziunile, o arată cifrele oficiale

Scumpiri în lanţ. Nu o spun televiziunile, o arată cifrele oficiale

Scumpiri în lanţ. Nu o spun televiziunile, o arată cifrele oficiale
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Apr 2011   •   21:45
Totul s-a scumpit de la 1 ianuarie şi vin zile şi mai grele. Guvernatorul Băncii Naţionale avertizează că vom avea parte de alte scumpiri. Sunt cauzate de majorările preţurilor pentru alimente şi enegie electrică în toată lumea, le vom simţi şi noi.

Toate alimentele se scumpesc. Materia primă se scumpeşte din cauza catastrofelor naturale şi provoacă scumpiri în lanţ, în toată lumea, pentru alimente.

De când cu revoltele din Africa şi Orientul Mijlociu se scumpesc şi petrolul şi gazele naturale. Ceea ce înseamnă carburanţi mai scumpi pentru transport, facturi mai mari pentru gaze şi inevitabil majorarea preţului tuturor produselor ale care sunt influenţate de energie.

Din cauza acestor majorări, BNR pierde, din nou pariul cu inflaţia. Şi va fi nevoită să îşi revizuiască în urcare prognoza pentru acest an, la începutul lunii mai.

În schimb, ministrul Agriculturii nu vede niciun fel de consecinţe pentru noi. Valeriu Tabară este, în continuare, optimist că la noi nu cresc preţurile alimentelor. El a declarat ieri că nu vede niciun motiv ca preţurile să mai crească.

 

×
Subiecte în articol: scumpiri televiziuni
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close