Antena 3 CNN Economic Viorica Dăncilă: Noua lege a pensiilor se va aplica din 2019

Viorica Dăncilă: Noua lege a pensiilor se va aplica din 2019

Viorica Dăncilă: Noua lege a pensiilor se va aplica din 2019
10 Oct 2018   •   15:15

Update: "Discutăm astăzi, în şedinţa de Guvern, noua lege a pensiilor, un proiect important pentru milioane de români, prin care ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii. Astfel, asigurăm pensii egale pentru muncă egală şi îndreptăm inechităţile din prezent, când două persoane, care au avut aceeaşi ocupaţie şi au aceeaşi vechime în muncă, beneficiază de pensii diferite", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. 

Potrivit şefei Executivului, noua lege a pensiilor se va aplica etapizat, începând cu anul 2019 până în anul 2021, când va intra integral în vigoare.

Știrea inițială

Guvernul se întruneste în sedinţă, miercuri, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi va figura si proiectul legii pensiilor, potrivit ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici. De la ora 11.00, în Piaţa Victoriei este programat un protest al pensionarilor, nemulţumiţi că pensiile nu vor mai fi corelate cu salariul mediu brut pe economie.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România au anunţat că vor protesta, miercuri, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de Legea pensiilor. Protestatarii ar urma să se strângă în piaţă începând cu ora 11.00. 

Pensionarii spun că nu sunt de acord cu faptul că pensiile nu vor mai fi corelate cu salariul mediu brut pe economie, începând cu anul 2021, iar acest lucru îi va afecta, transmite news.ro.

În plus, reprezentanţii pensionarilor au afirmat că nu au fost consultaţi cu privire la modificările aduse sistemului de pensii, încercând în repetate rânduri să discute cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. 

De la ora 15.00 este programată şedinţa de Guvern, în care va fi discutată Legea pensiilor, după cum a anunţat, miercuri seară, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. "Legea a fost ieri avizată la Finanţe şi mâine, în şedinţa de Guvern, că mâine e şedinţă de Guvern, nu joi, va fi pe ordinea de zi proiectul de lege. Merge la Parlament şi sperăm în cel mai scurt timp, până la final de an, să avem şi această lege în Parlament”, a declarat Teodorovici.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close