Antena 3 CNN Economic Urmează disponibilizări. Peste 1.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă, din mai

Urmează disponibilizări. Peste 1.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă, din mai

Urmează disponibilizări. Peste 1.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă, din mai
de M.Z.    |    13 Mar 2017   •   17:21

Administraţia Complexului Energetic Oltenia va face 1.000 de disponibilizări în luna mai, sindicatele din companie fiind de acord, luni, cu această propunere, și primind la schimb promisiunea că primele ocazionale vor fi majorate, în noul contract colectiv de muncă.

Liderii de sindicat cer, însă, ca angajaţii care vor fi concediaţi să fie pensionabili, să fi beneficiat de ordonanţe sau să plece la cerere, în schimbul unor salarii compensatorii.

După ce Fondul Proprietatea a ameninţat Directoratul CEO cu un proces, pe motiv că nu a respectat numărul de 2.000 de disponibilizări prevăzut pentru anul 2017, administraţia şi sindicatele s-au întâlnit, luni, la o nouă rundă de negocieri, în ceea ce priveşte Contractul Colectiv de Muncă.

În urma întâlnirii, administraţia a acceptat să majoreze primele de Paşte şi de Crăciun, de la 700, respectiv de la 550 de lei, la 1.000 de lei pentru fiecare salariat, aceeaşi sumă putând fi oferită de Ziua Minerului şi cea a Energeticianului, care în 2016 a fost în valoare de 700 de lei. Liderii celor patru federaţii au fost de acord cu propunerile administraţiei.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close