Antena 3 CNN Economic Şomajul din Grecia a ajuns la un nivel record de 27%

Şomajul din Grecia a ajuns la un nivel record de 27%

Şomajul din Grecia a ajuns la un nivel record de 27%
de M.T.    |    14 Feb 2013   •   15:19

Rata şomajului în Grecia a ajuns la un nivel record de 27% în luna noiembrie a anului trecut, se arată într-un raport publicat joi şi citat de AP.

De asemenea, raportul a evidenţiat faptul că ţara continuă să fie blocată în recesiune şi a prezis că, până la sfârşitul acestui an, o treime din populaţie va trăi în sărăcie.

Potrivit cifrelor din raport, şomajul a crescut de la o rată de 26,6% în luna octombrie şi 20,8% în luna noiembrie a anului precedent. Peste 30.000 de oameni şi-ai pierdut locurile de muncă în noiembrie 2013.

Cei mai afectaţi sunt tinerii, 61,7% dintre persoanele sub 24 de ani neavând un loc de muncă.

Grecia se află în cel de-al şaselea an de recesiune, în ultimii trei fiind ţinută pe linia de plutire doar de împrumuturile internaţionale.

În schimbul sprijinului primit, guvernul a fost obligat să impună măsuri dure, precum reducerea majoră a cheltuielilor sau creşterea taxelor, ceea ce a lovit în plin economia şi a determinat o creştere a sărăciei şi închiderea mai multor afaceri.

Noile taxe care au intrat în vigoare luna aceasta a adăugat presiuni suplimentare pentru forţa de muncă din Grecia, oricum în scădere.

Conform raportului pe luna noiembrie, 3.6 milioane de oameni sunt în continuare angajaţi, dar 3,3 milioane sunt înregistraţi ca fiind inactivi, iar 1,35 milioane nu au un loc de muncă.

Un studiu realizat de GSEE, cel mai mare sindicat din Grecia, şi publicat în cursul acestei săptămâni estimează că 3,9 milioane de oameni din populaţia de 11 milioane a Greciei vor trăi în sărăcia la finalul anului, comparativ cu 3,1 milioane în 2011.



×
Subiecte în articol: Grecia recesiune criza economica somaj
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close