Antena 3 Economic SONDAJ. Majoritatea românilor este de acord cu proiectul Roşia Montană

SONDAJ. Majoritatea românilor este de acord cu proiectul Roşia Montană

de G.S.    |    01 Sep 2013   •   16:02
SONDAJ. Majoritatea românilor este de acord cu proiectul Roşia Montană
Sursa foto: Foto: Agerpres

Românii sunt de părere că autorităţile ar trebui să susţină proiectul Roşia Montană, conform unui sondaj Sociopol. 

 
Mai exact, 68% dintre respondenţi au spus că autorităţile ar trebui să susţină şi să promoveze acest proiect, în timp ce 32% dintre români nu sunt de acord cu proiectul şi consideră că ar trebui să se opună. 
 
 
Totuşi, 73% dintre respondenţi cred că autorităţile vor demara proiectul şi îl vor susţine, în timp ce 27% dintre aceştia consideră că se vor opune proiectului. Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016.
 
Potrivit documentului, participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni. Mai mult, începerea proiectului este condiţionată şi de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.
 
Investitorul va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei, statul având opţiunea de a solicita companiei ca plata redevenţei să se facă în natură, conform proiectului.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close