Antena 3 CNN Economic Sorin Grindeanu: "A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați”

Sorin Grindeanu: "A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, vineri, că a fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea şi îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port.

Sorin Grindeanu: "A fost semnat contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați”
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Georgiana Adam    |    20 Mai 2022   •   15:54

"A fost semnat astăzi (vineri - n.r.) Contractul pentru dezvoltarea Platformei Multimodale Galați, un proiect care va asigura un flux mai eficient de mărfuri în acest port, prin reconfigurarea si îmbunătățirea infrastructurii publice rutiere și feroviare de acces în port. 

Știm că acest proiect trenează de peste 7 ani de zile! Cel mai important este să fie finalizat, până anul viitor, deoarece acest proiect - în valoare de 94,14 milioane de lei (cu TVA inclus) - este finanțat prin POIM 2014-2020", a declarat, vineri, Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor precizează că prin acest contract va fi modernizată infrastructura rutieră din zona Platformei Multimodale pentru înlăturarea blocajelor în trafic și va fi relocat un segment de cale ferată pentru fluidizarea traficului feroviar din zona portuară.

Potrivit lui Grindeanu, lucrările vor consta în modernizarea a 2,284 km de drum rutier, construirea unui sens giratoriu și crearea unui pasaj peste intersecția cu calea ferată în vederea eliminării blocajului în zona de acces în port și construirea a 2,288 km de cale ferata nouă.
 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Galați
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close