Antena 3 CNN Economic Șoseaua de centură Mihăilești, construită prin curtea unei case. Reacția Companiei de Drumuri

Șoseaua de centură Mihăilești, construită prin curtea unei case. Reacția Companiei de Drumuri

Șoseaua de centură Mihăilești, construită prin curtea unei case. Reacția Companiei de Drumuri
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    23 Ian 2018   •   09:55

Compania de Drumuri pare că joacă într-un film prost. Instituţia vrea să construiască centura Mihăilești, care să treacă prin curtea unei case. Practic, la câţiva metri de peretele locuinței, când şoseaua va fi gata, vor trece TIR-urile, deşi în partea opusă a locuinţei e câmp deschis.

Numai că în acest caz, buturuga mică răstoarnă carul mare. Mai exact, familia care deţine terenul nu este de acord cu proiectul CNAIR deoarece în 2012, anul construcției casei, centura Mihăileşti avea alt traseu. Acum, drumarii spun că nu pot modifica proiectul, deoarece centura este un proiect strategic, pe care militarii americani vor ajunge mai repede în baza NATO de la Deveselu

Familia care locuiește în acea casă a primit, în 2008, autorizaţie de la primărie şi a ridicat locuința. Oamenii nu ştiau că fix prin curtea lor va trece un drum care va deservi centura. În urmă cu nouă ani, acolo era un lan de porumb.

Când în toamnă au reînceput lucrările de compactare, totul în casă tremura.

Proprietarii au primit de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în jur de 5.000 de lei pentru garaj, teren, fosă septică şi instalaţia de scurgere.

Cu toate că şoseaua ar putea fi mutată câţiva metri pentru a nu mai intra prin curte, autorităţile spun clar: nu se poate, pentru că drumul este unul strategic.
Centura Mihăileşti care are o lungime de patru kilometri va costa aproape șapte milioane de euro şi ar fi trebuit să fie gata în urmă cu un an. Pe centură ar urma să circule convoaiele americane care să transporte armament dinspre Constanţa spre Bucureşti, Mihăileşti, Alexandria, Roşiorii de Vede şi să ajungă în baza NATO de la Deveselu.  
 

×
Subiecte în articol: Deveselu casa
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close