Antena 3 CNN Economic Şova, supărat pe drumari: Sunt circumspect că autostrada Sibiu-Orăştie va fi gata pe 15 noiembrie

Şova, supărat pe drumari: Sunt circumspect că autostrada Sibiu-Orăştie va fi gata pe 15 noiembrie

Şova, supărat pe drumari: Sunt circumspect că autostrada Sibiu-Orăştie va fi gata pe 15 noiembrie
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    09 Mai 2014   •   16:56

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, s-a supărat pe constructoriil care fac cel de-al treilea tronson al Autostrăzii Sibiu-Orăştie.

După ce a inspectat şantierul autostrăzii, Dan Şova le-a reproşat constructorilor că se mişcă prea încet şi a cerut să urgenteze lucrările întârziate din cauza unor alunercări de teren.

Constructorii l-au asigurat pe ministru că cei 22 de kilometri de autostradă vor fi daţi în folosinţă în luna noiembrie, conform planului. 

"Specialiştii spun că respectă calendarul care s-a stabilit de comun acord cu CNADR. Eu constructor nu sunt, nu pot decât să cred, deocamdată, că nu ne-au minţit niciodată. Mi se pare că dacă nu vor face ce spune domnul director Cristian Andrei, adică dacă nu vor munci în schimburi prelungite şi nu vor avea utilaje serioase, nu cred că vor termina. Dar, mă rog, vor avea şi norocul unei veri lungi şi secetoase din punct de vedere al precipitaţiilor de pe zona asta, atunci ar trebui să poată lucra. Vă mărturisesc că nu îmi place foarte mult mobilizarea care este, dar dacă spun că sunt în graficul de lucrări? Luni o să verificăm la CNADR, exact care este situaţia, altfel nu îmi place nici mie, cred că nu vă place nici dumneavoastră, nu place nimănui cum arată cei şase kilometri", a spus, vineri, Şova.
 
Premierul Victor Ponta declara, în 4 aprilie, că lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăştie va fi finalizat în acest an, iar compania de construcţii care realizează acest tronson s-a angajat să îl termine fără noi sume de bani din partea statului român, termenul fiind luna decembrie.
 
Ulterior, în 24 aprilie, ministrul Transporturilor, Dan Şova, declara la Simeria, că lotul 3 al autostrăzii Orăştie - Sibiu, singurul care mai trebuie dat în folosinţă între cele două localităţi, va fi gata în 15 noiembrie, conform angajamentului luat de constructorul italian. 
 
Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.
 
CNADNR a inaugurat la finele anului trecut loturile 1,2 şi 4 ale acestei autostrăzi, cu o lungime totală de 60,5 kilometri, realizate în urma unei investiţii totale de 1,46 miliarde lei (326,5 milioane euro), fără TVA. Directorul CNADNR, Narcis Neaga, declara în decembrie că tronsonul 3 va fi deschis în septembrie 2014, deoarece pe acest lot au apărut "probleme tehnice grave", respectiv alunecări de teren.

×
Subiecte în articol: dan sova autostrada
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close