Antena 3 CNN Economic Orașele din Europa ideale pentru deschiderea unui start-up. Locul pe care se situează Bucureștiul

Orașele din Europa ideale pentru deschiderea unui start-up. Locul pe care se situează Bucureștiul

Parisul a fost desemnat cel mai bun oraș pentru start-up-uri, urmat îndeaproape de Madrid și Barcelona, într-un nou raport realizat de compania de formare The Knowledge Academy din Marea Britanie.

Orașele din Europa ideale pentru deschiderea unui start-up. Locul pe care se situează Bucureștiul
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2024   •   20:31

Diferitele orașe din acest clasament și-au obținut scorurile pe o scară de la 0 la 10, în funcție de numărul de spații de birouri disponibile, de prețurile de închiriere, de proximitatea universităților de top, de viteza internetului (Mbps) și altele. Cu toate acestea, raportul nu a luat în considerare contextul de reglementare, birocrația sau fiscalitatea.

Sunt Franța și Spania cele mai bune locuri pentru start-up-uri?

Franța s-a descurcat foarte bine în acest clasament, cu două orașe în primele cinci, în timp ce Spania domină primele trei locuri cu două orașe. Londra se află pe locul patru.

Potrivit raportului, Parisul, care găzduiește unele dintre cele mai bune universități și medii de birouri din Europa, beneficiază de "sprijin din partea guvernelor și de un ecosistem de start-up-uri bine dezvoltat".

Lyon, al treilea oraș ca mărime din țară și, de asemenea, un mare centru universitar, s-a clasat pe locul al cincilea în topul celor mai bune locuri pentru a începe o afacere, fiind sprijinit de una dintre cele mai rapide viteze de internet din Europa.

Madrid, capitala Spaniei, s-a clasat pe un loc fruntaș datorită internetului rapid și numărului de birouri disponibile. Celălalt oraș spaniol din top trei, Barcelona, și-a construit reputația în ultimii zece ani ca fiind cel mai mare centru tehnologic din sudul Europei.

Londra, fiind un centru financiar cu alte avantaje, are cea mai mare concentrație de incubatoare de afaceri, lăudându-se totodată cu cel mai mare număr de universități din Top 250 din Europa și cu spații de birouri multe (dacă vi le puteți permite).

Capitala Marii Britanii are cele mai multe birouri, dar și cele mai mari chirii, în timp ce internetul este cel mai rapid în Lyon, transportul public este cel mai accesibil în Paris, iar cea mai mare medie de punctaj universitar este disponibilă în Manchester, Marea Britanie, potrivit raportului.

Bucureștiul se află pe locul 13 în acest clasament, întrunind un scor de 7.79.

Selectarea locației potrivite este esențială, "trebuie să luați în considerare împrejurimile ca factor cheie în succesul acesteia. A avea un sediu sau un spațiu de lucru comun pentru echipa dvs. poate fi esențial pentru a crea camaraderie, muncă în echipă și succes. Viteza și fiabilitatea benzii largi este un alt factor crucial în funcționarea unei afaceri, iar monitorizarea site-ului web și a rețelelor sociale este crucială în etapele inițiale de construire a unei afaceri și de conștientizare a mărcii", a declarat Talveer Sandhu de la The Knowledge Academy.

×
Subiecte în articol: start up Europa Bucreşti
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close