Antena 3 CNN Economic Daily Income: Strategia energetică a României, gata la toamnă

Daily Income: Strategia energetică a României, gata la toamnă

Daily Income: Strategia energetică a României, gata la toamnă
23 Feb 2016   •   13:30
Ministerul Energiei va finaliza în această toamnă Strategia Energetică a României, valabilă pentru 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, însă capitolele documentului vor fi lansate în dezbatere publică pe parcurs cevor fi redactate, a susține ministrul de resort, Victor Grigorescu.
 
Acesta a declarat că ministerul va atrage şi consultanţi pe partea de modulare economică, iar documentul va include şi o evaluare macro.
 
Conform proiectului, Strategia Energetică va oferi o viziune de dezvoltare sustenabilă a ţării, care include evoluţia României către rolul de hub regional de producţie, înmagazinare şi tranzacţionare a energiei; centrarea pe consumatorul de energie ca principal beneficiar al diversificării surselor şi serviciilor de energie; dezvoltarea infrastructurii energetice concomitent cu introducerea de tehnologii inteligente; transparentizarea şi profesionalizarea actului de guvernanţă energetică.
 
Termenul limită estimativ de finalizare a documentului este 15 septembrie 2016, iar obiectivul este ca documentul final să fie supus dezbaterii parlamentare şi asumat de către Parlamentul României prin act normativ.
 
Informațiile au fost prezentate marți, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close