Antena 3 CNN Economic Subiectiv: Guvernul Cioloș, mandatat să îngroape România?

Subiectiv: Guvernul Cioloș, mandatat să îngroape România?

Subiectiv: Guvernul Cioloș, mandatat să îngroape România?
09 Iun 2016   •   21:21

Există o conspirație la nivel guvernamental, pentru ca România să nu atragă fonduri europene? Această întrebare a fost adresată joi, în emisiunea ”Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv”, de către Răzvan Dumitrescu și Oana Stancu Zamfir.

Rata absorbției fondurilor europene în România, pentru perioada 2014 – 2020 este în acest moment de 0%.

Ministerul Fondurilor Europene spune că, la această oră, nivelul de absorbție este foarte mic în întreaga Uniune, fiind dat exemplul Poloniei, acolo unde rata absorbției este de 0,77%.

Europarlamentarul Mircea Diaconu crede că este vorba de o încercare a marilor state de a-și lua banii necheltuiți înapoi.

”Importanți parlamentari din statele mari propun bugetele să fie anuale, să își ia banii în fiecare an. Altă explicație nu ar fi. De ce ne facem că nu vedem, de ce încearcă la altcineva...eu nu aș putea dormi noaptea. Sunt oameni care știu despre ce este vorba...” spune Mircea Diaconu, care crede cu tărie că aceste ”zerouri” să fie parte dintr-un plan mai mare.

Afirmațiile sale au fost întărite și de Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe și al Fondurile Europene.

”Cum pot eu om privat din România să concurez cu piața unică europeană? Noi unde suntem? Noi nu luăm nici măcar banii ăștia amărâți. La fostul cadru financiar am fost pe plus, am luat mai mult decât am cotizat. Pentru mine este evident că există un astfel de plan” a conchis Eugen Teodorovici.

”Este o incompetență crasă, o lipsă de viziune, chiar și nesimțire, coroborată cu o acțiune concertată de privare a României de aceste fonduri. Există o campanie în care se spune că în România se fură fonduri europene. De aceea se întâmplă aceste lucruri” crede și senatorul Șerban Nicolae.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close