Antena 3 CNN Economic Suma încasată de o femeie care a lucrat în domeniul asigurărilor după ce a intrat în concediu de maternitate

Suma încasată de o femeie care a lucrat în domeniul asigurărilor după ce a intrat în concediu de maternitate

Suma încasată de o femeie care a lucrat în domeniul asigurărilor după ce a intrat în concediu de maternitate
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    23 Feb 2017   •   09:48

O femeie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care a lucrat în domeniul asigurărilor, încasează lunar suma de 15.059 lei ca indemnizaţie de creştere a copilului, după ce a intrat în concediu de maternitate, potrivit datelor comunicate miercuri de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS).

Alte trei persoane încasează indemnizaţii între 14.000 şi 15.000 lei, doi fiind bărbaţi, la care se adaugă încă o persoană cu peste 11.000 lei.

Indemnizaţii de creştere a copilului între 5.000 şi 10.000 lei sunt încasate de 17 bistriţeni, toate aceste persoane realizând anterior venituri din asigurări, avocatură, activitatea notarială sau cabinete medicale.

La această dată, în baza de date a AJPIS Bistriţa-Năsăud există 2.676 de indemnizaţii de creştere a copilului în plată, însă 1.987 dintre acestea, ceea ce reprezintă aproape trei sferturi din total, sunt la valoarea minimă de 1.233 lei.

Anul trecut, pentru indemnizaţiile de creştere a copilului s-au efectuat plăţi în valoare totală de 31,6 milioane lei.

Dintre bistriţenii care au devenit părinţi, 993 au optat să se întoarcă la muncă înainte de încheierea concediului de creştere a copilului şi beneficiază în prezent de stimulentele de inserţie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: indemnizatie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close