Antena 3 CNN Economic Suma uriașă pierdută în acest an de cei mai bogaţi oameni din lume

Suma uriașă pierdută în acest an de cei mai bogaţi oameni din lume

Suma uriașă pierdută în acest an de cei mai bogaţi oameni din lume
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Dec 2018   •   14:43

Cei mai bogaţi oameni din lume au pierdut 511 miliarde de dolari în acest an, după ce câştigurile înregistrate în prima jumătate a anului au fost şterse de scăderea pieţelor bursiere, relatează Bloomberg.

Tensiunile din comerţul mondial şi preocupările legate de o posibilă recesiune din SUA au afectat bursele spre finele anului, astfel încât cei 500 de oameni incluşi în indicele Bloomberg Billionaires au ajuns la o valoare netă a deţinerilor 4.700 de miliarde de dolari la sfârşitul săptămânii trecute, a doua scădere anuală a indicelui zilnic al averilor din 2012.

Chiar şi Jeff Bezos, fondatorul Amazon, care a înregistrat cele mai mari câştiguri în 2018, a avut de suferit. Averea sa a atins valoarea de 168 de miliarde de dolari în septembrie, cu un plus de 69 de miliarde de dolari. Ulterior, a scazut cu 53 de miliarde de dolari, ajungând la 115 miliarde dolari la sfarsitul anului.

Fondatorul Amazon a avut un an mai bun decât Mark Zuckerberg, care a înregistrat cea mai mare pierdere din ianuarie, cu 23 de miliarde de dolari, pe măsură ce Facebook a trecut din criză în criză.

Cei 128 de miliardari din Asia au pierdut 144 miliarde de dolari în 2018.

În Europa, de la fondatorul Zara Amancio Ortega la fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, majoritatea miliardarilor au înregistrat pierderi.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: suma tensiuni bursa
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close