Premierul face anchetă la un minister USR. Cîţu trimite Corpul de control peste Năsui: "În mandatul meu, banul public e folosit transparent"

de Georgiana Adam    |    05 Feb 2021   •   10:30
Premierul face anchetă la un minister USR. Cîţu trimite Corpul de control peste Năsui: "În mandatul meu, banul public e folosit transparent" Agerpres

Este scandal cu suspiciuni de fraudă la sistemul informatic prin care Ministerul Economei a oferit finanţare investitorilor.  

UPDATE 10.30 - Premierul Florin Cîţu anunţă că trimite Corpul de control la Ministerul Economiei, condus de USR, după ce au apărut suspiciuni de fraudă la sistemul informatic prin care instituţia amintită a oferit finanţare investitorilor.  

 Florin Cîțu a anunțat vineri că vrea să se asigure că "banii pentru IMM-uri ajung la firmele care au cea mai mare nevoie".

Ministrul Claudiu Năsui avea cont personal de administrator pe platforma prin care micii investitori puteau obţine granturi nerambursabile. 

"După o discuție cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 (granturi pentru IMM-uri), am decis că este imperios să se facă o investigație de către Corpul de Control al Prim-Ministrului.  

Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite.  

În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent", a scris premierul Florin Cîţu, vineri, pe pagina de Facebook.

-------------------------

Ştirea iniţială 09.30

Ministrul Claudiu Năsui avea cont personal de administrator pe platforma prin care micii investitori puteau obţine granturi nerambursabile. 

Este vorba despre sume de până la 200.000 de euro, scrie Hotnews.ro. 

Ministrul Năsui a declarat jurnaliştilor că a cerut o anchetă după ce a descoperit că, în afară de administratori, şi alte persoane ar fi avut acces la datele de pe platforma de înscriere. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close