Antena 3 CNN Economic Sute de blocuri din Bucureşti nu au apa caldă. Ministrul Energiei dă vina pe Nicuşor Dan

Sute de blocuri din Bucureşti nu au apa caldă. Ministrul Energiei dă vina pe Nicuşor Dan

Se anunță încă o iarnă grea pentru bucureșteni, apa caldă și căldură rămân în continuare un lux, iar ministrul Energiei de vina pe primarul general, Nicușor Dan, pentru situația din Capitală. 

Sute de blocuri din Bucureşti nu au apa caldă. Ministrul Energiei dă vina pe Nicuşor Dan
Sursa foto: Antena 3 CNN | Pixabay
de Alina Tănase    |    29 Oct 2023   •   11:00

Între timp, oamenii privesc cu îngrijorare spre lunile care urmează. 

Peste 200 de blocuri din Capitală nu au în acest moment apă caldă și nu se ştie dacă va fi căldură, deși mai este doar o lună până la venirea iernii. 

Într-o vizită făcută la CET Sud, cel mai mare din București, ministrul Energiei a spus că ELCEN își face treaba, însă totul depinde de Primăria Generală a Capitalei. 

"Dacă noi ne străduim să găsim fonduri europene pentru a finanța aceste mari investiții pentru București, ne uităm cu regret către Primăria Generală și vedem că din toate promisiunile care au fost făcute pentru reabilitarea rețelei de termoficare pe fonduri europene, în trei ani de mandat, actualul primar general a reabilitat vreo doi kilometri, nici măcar doi kilometri de rețea", a spus ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Acum câţiva ani, Nicușor Dan promitea că în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de kilometri de rețea principală de termoficare, ceea ce ar fi însemnat aproximativ 100 km/an. 

Dacă tragem linie, chiar edilul este cel care recunoaște că nu a reușit să schimbe mai mult de 20 de kilometri anual. 

Mai mult, chiar și fondurile europene ar fi puse în pericol.

"Pentru mine, să faci doi kilometri de rețea în trei ani de zile din fonduri europene și să trebuiască să fazezi proiectul, deci să pierzi banii din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), spune totul despre performanța Primăriei Generale", a continuat Burduja.

După trei ierni petrecute mai mult în frig și fără apă caldă, locuitorii racordați la sistemul centralizat de încălzire nu își fac speranțe prea mari pentru iarna care stă să înceapă. 

×
Subiecte în articol: apă caldă căldură Sebastian Burduja
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close